Данашњи датум
11. децембар 2017.

Часова
06:45
timer
30. новембар 2013.

Председница Косова о изборима

Приштина, 30.11.2013. Председница Косова Атифете Јахјага, састала се уочи другог круга избора са представницима одговорних иснтитуција за организовање и безбедност избора: председницом ЦИК-а, Државног Тужилаштва, Генералне Дирекције Полиције Косова и координатором из Судског Савета.
Јахјага и представници ових институција су разговарали о припремама и ангажовању свих институција за организовање слободних и демократских избора.
Представници  одговорних институција су обавеститили председницу Јахјагу о свим њиховим припремама, координацију међу њима и појачањем мера безбедности на прагу друге рунде општинских избора у циљу обезбеђење мирних и праведних избора.

Председница Јахјага је током дана дочекала у одвојеним сусретима представника Косовског Института  за правду, Бетима Муслијуа, и представнике Коалиције невладиних организација -  Демократија на делу, са којима је разговарала о процесу и о институционалним механизмима за безбедност избора и током друге рунде.

Јахјага је након одржаних казала је да се на свим састанцима расправљало о нормалном току општинских избора у овом кругу и посебно о безбедности гласача на изборима.

„3. новембра, Косово је показало политичку зрелост и ниво демократизације друштва. Прошли смо кроз један важан тест као друштво и као држава, организујући свеобухватне изборе у којима су грађани гласали слободно и без страха. Грађани  Косова  ће  у недељу  поново  гласати .  Треба да  организујемо  мирне,  демократске,  поштене  и  праведне  изборе,  где  ће  глас  сваког грађанина  бити  слободан“, рекла је Јахјага. 
Она је додала да Косово у недељу има завршни тест који мора да положи.


banner