Данашњи датум
11. децембар 2017.

Часова
06:47
timer
3. децембар 2013.

Цик-коначни резултати

Приштина, 03.12.2013 Централна изборна комисија објавила коначне резултате локалних избора по којима је на локалним изборима изашло 46, 3% уписаних бирача.

У Лепосавић листа "Српска" освојила је осам одборника, Демократска иницијатива четири, СЛС два, Грађанска иницијатива СДП два, листа "Заједно" једног одборника и Иницијатива за бољи живот једног одборника.

У општини Зубин Поток Српска ће у Скупштини општине имати 11 одборника, ДСК два, а Демократска партија Косова и Социјалдемократија по једног одборника.

У Северној Митровици подједнаки број одборничких места , по шест, освојила је лист Српска и СДП - Оливер Ивановић.
ЦИК још није објавио резултате за општину Звечан где је гласање такође поновољено.

У општини Ново Брдо, Демократски савез Косова добио је четири одборника, "Српска" три, листа "Опстанак" два, Демократска Иницијатива два, а Српска Иницијатива, СЛС, "Заједничка будућност" и ДПК по једног одборника.

Скупштину општине Ранилуг ће чинити шест одборника "Српске", пет Српска народна партија Косова, три СЛС и један одборник листе "За Косовско Поморавље".

У Партешу највише одборника имаће СЛС - шест, "Српска" са пет, а Демократска иницијатива и Народна иницијатива по два одборника, "Српско Пасјане и " Српска Доња Будрига" по једног одборника.

Скупштина општине Клокот ће имати пет одборника СЛС, четири "Српске", два ДПК и по једног ДСК, Народног јединства, Заједничке будућности и листе АБК.

У општини Штрпце коју ће водити градоначелник из СЛС-а, највише одборника ће имати "Српска" која је освојила шест одборничких места, СЛС ће имати пет, ДПК два и "Самоопредељење" и ДСК по једног одборника.

На основу коначних резултата за одборнике које је објавио ЦИК, "Српска" ће имати своје одборнике и у девет општина са већинским албанским становништвом. По једног одборника ће имати у Приштини, Клини, Истоку, Косово Пољу, Липљану, Обилићу, Пећи и Вучитрну, као и два у Каменици.


banner