Данашњи датум
11. децембар 2017.

Часова
06:47
timer
16. октобар 2013.

О кампањи

Форум за етничке односе  из Београда у сарадњи са Центром за развој заједница из Косовске Митровице спроводи пројекат  поводом предстојећих локалних избора на Косову, 3. новембра, под називом  “Твоје живот, твоја одлука!” (Your life, your choice).

Кампања ће бити спроведена на целој територији Косова од 10. до 31. октобра а обухватиће промоцију путем јавних дебата, емитовања радио и видео спотова, дељења флајера, представљања резултата истраживања, као и интернет промоцијом путем друштвених мрежа

Циљ пројекта  је да Србе на Косову и Метохији, а нарочито оне који живе у четири општине на северу КиМ, информише о предстојећим локалним изборима и мотивише их да у што већем броју учествују на њима. Такодје, један од циљева кампање је да обезбеди бољу инфомисаност о понудјеним политичким опцијама, о потребама и ставовима бирача у четири општине на северу Косова  и о  Бриселском споразуму.  Пројектом  је предвиђено да се у припремном периоду спроведе истраживање јавног мњења у северном делу Косова, које има за циљ откривање ставова грађана о Бриселском споразуму, њихов однос према Европској Унији, могућност економског развоја,  затим идентификација основних проблема са којима се суочавају  грађани.

Поред тога, кампања ће ставити акценат на значај избора одговорних и професионалних представника  који ће на најбољи начин да заступају интерес грађана.

 


banner